Bart Van Coile

voorzitter ITAA

Wat is de visie van het ITAA?

“De visie is om het enige, centrale aanspreekpunt te zijn voor het economische beroep an sich. In zijn geheel willen we ervoor zorgen dat het onderwijs een duidelijk beeld krijgt, vooral voor jongeren: wanneer ze morgen die beroepskeuze maken, zullen ze weten welke beroepskeuze ze maken en welke toekomst ze hiermee hebben. Het is ook belangrijk voor de ondernemer, want niet elke jongere wordt accountant of belastingadviseur. We hebben jongeren die zelfstandige worden en dan moeten ze ook maar op één punt terecht kunnen komen. Bijgevolg zal het voor die starters duidelijk zijn waar ze moeten zijn om zich goed en consequent te laten adviseren in die startende rol. Even goed wanneer ze later problemen hebben met hun bedrijf. Ondernemers, starters, onderwijs en jongeren: één aanspreekpunt. Dit is het belangrijkste verhaal achter het instituut, waar we naartoe willen en waarom we dit gedaan hebben.”

“ Anderzijds geeft het ons de mogelijkheid om alle focus te leggen op het lid. We willen het lid centraal stellen en er ook voor zorgen dat hij ondersteund wordt, weet dat er nog maar één deontologie is en zich niet zorgen moet maken over hoe dit door de ene of de andere wordt geïnterpreteerd. Hij weet nu tenminste waar hij voor staat en das voor iedereen een grote plus.”

“Trouwens, binnen dit en twee jaar wensen we graag een ombudsman officieel in stand te brengen. We gaan deze aanvraag ook officieel doen bij het kabinet voor Economie om te zorgen dat elke particulier en elke ondernemer met zijn problemen terecht kan bij een ombudsman.”