Johan Thijs

CEO KBC

Thijs staat bekend voor zijn enorme werkkracht en die heeft hij van zijn ouders, vertelt hij in Trends: “Mijn vader en moeder hebben hun hele leven keihard gewerkt om hun kinderen een betere toekomst te bieden. Ik heb een grenzeloos respect voor mijn ouders. Ze zijn helaas allebei al gestorven. Ze hebben me opgevoed met de waarden van hard werkende mensen: eerlijkheid, ijver, respect en nederigheid.”

Ook zijn managementstijl is hieraan schatplichtig, zegt Thijs: “Ik ben niet het type CEO dat zich opsluit in een ivoren toren en denkt de wijsheid in pacht te hebben. Ik zou er gek van worden. Ik heb continu mensen rondom mij nodig.”
In de weinige vrije tijd die hem rest, zit Thijs vooral op de koersfiets. En ook daarin is hij behoorlijk gedreven: “Ik kan niet slenteren op de fiets, dat vind ik gewoon niet leuk. Het moet vooruit gaan. Ik heb als dertiger ooit een heel zwaar sportongeval gehad, maar daarna ben ik toch weer heel intensief beginnen te sporten. Dat is karakter hebben: niet afhaken omdat er iets op je weg tegenzit.”

Als supporter van KRC Genk beklaagt de CEO van KBC Groep zich vooral dat hij zijn ploeg zo weinig aan het werk kan zien. “Vrienden vragen mij om de haverklap om te gaan kijken, maar altijd staat er wel iets in de weg. Als je een idee wilt hebben van het beslag dat mijn functie op mijn privé leven legt: ik heb dit seizoen nog geen enkele wedstrijd van Genk live gezien. Ik vind voor mezelf dat ik een work-lifebalans gevonden heb, maar veel mensen zouden mij gek verklaren. Ik kan me voorstellen dat veel mensen zouden zeggen: ‘Niet met mij. Thijs, ge moogt het hebben’. Maar ik stel me daar geen vragen meer bij. Ik doe deze job gewoon heel graag.”